Zelf schoonmaken? 10 handige tips!

Beslis je om zelf ook nog een deel van het poetswerk uit te voeren, dan hebben we hier een aantal nuttige tips die het allemaal net iets makkelijker maken.

Tip 1: Vlekken op de sofa

Kinderen hebben het vaak gemunt op zetels en sofa’s. Om vet-, chocolade- of inktvlekken te verwijderen van zetels met textielbekleding of uit kledij haal je ossengalzeep bij de drogist of in een keten als Kruidvat. De vlakken goed inwrijven, laten inwerken en nabehandelen met lauw water.

Tip 2: Frisse geur in huis

De stofzuiger verspreidt meestal een muffe geur in huis. Dit kan je oplossen door voor elke stofzuigerbeurt wat geurig waspoeder op te zuigen.

Tip 3: Diepvriezer ontdooien

Een lastige klus die je flink kunt versnellen door een haardroger te gebruiken (niet op de heetste stand). Zet eerst minimum 10 minuten vooraf de vriezer uit. Met de haardroger in de klus in een half uurtje geklaard.

Tip 4: Vlekken op inox

Vlekken en vingerafdrukken op roestvrij staal kun je snel en makkelijk verwijderen met wat olijfolie op keukenpapier. Zachtjes wrijven in cirkelvormige bewegingen.

Tip 5: Vuil tapijt?

Leg het in de winter omgekeerd een kwartiertje op de verse sneeuw. Nadien is het vervuilde tapijt weer helemaal schoon en … de sneeuw zwart.

Tip 6: Kalk in badkamer?

Heb je last van hardnekkige kalkaanslag op douchewanden of -cellen? Wrijf ze in met een glansspoelmiddel, laat 10 minuutjes intrekken en je spoelt zo alle kalkaanslag weg.

Tip 7: Frisse was

Geurt je wasmachine minder fris en lost ontkalken dit niet op? Doe dan eens een scheut

azijn in het zeepbakje en laat de machine leeg op 90 graden draaien.

Tip 8: Uiengeur

Na het snijden van uien blijft de geur meestal lang in je vingers zitten. Strooi zout op je handen en vingers en was ze daarmee. Geur weg!

Tip 9: Vervuilde voegen

Vervuilde voegen tussen (badkamer)tegels krijg je weer schoon met een mengsel van bleekwater en soda. De vloer of muur met dit mengsel insmeren, een kwartier laten intrekken en nadien afspoelen met water.

Tip 10: Kalkrand in de wc-pot

Leg eens een vaatwastablet in de WC-pot en laat een hele nacht inwerken. Als dit niet helpt, kun je proberen met enkele dagen lang een scheut azijn in de pot te gieten en door te spoelen.

Contact

Toch liever het werk aan een professionele huishoudhulp toevertrouwen en zelf meer tijd over houden voor andere zaken? Vraag dan hier uw strijkhulp of poetshulp aan:

Poetshulp aanvragen ›

Strijkhulp aanvragen ›

Nog vragen? Bel ons of loop eens binnen in ons kantoor!

CC Huishoudhulp

Ieperstraat 145 GV 01
8940 Geluwe

T. 056 190 999

info@cc-huishoudhulp.be

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte